feb
06

I Lego NY

ilegony_001Christoph Niemann grafikus  “I Lego NY” címet viselő blogja  New York-ot mutatja be.

Pár legókockából építkezve képes összetett hangulatokat, életképeket  megjeleníteni absztrakt módon.

Minimál humor, pixel art legóból.

niemann_christoph_01Nyilván ez csak egy játék, de mégis van ezekben a jelenetkben egy kis plussz. Nézzétek meg a blogját!

Ha már pixel art, akkor az eboy nevezetű formáció jutott eszembe, három német grafikus, Steffenen Sauertig, Svend Smital, Kai Vermehr kooprodukciója. A kis képen Londonról készült tablójuk látható, nagyításhoz kattints a képre!

eboy_london_pixelartNiemann minimál eszköztárával ellentétben “eboy-ék” mindent latba vetnek, vakító színek és zsúfoltság, hosszan lehet bogarászni. Olcsó stílusukkal hamar sikeresek lettek, e-shopjukban puzzle-tól kezdve a poszteren és pólón keresztül mindent kapni, és nemsokára piacra dobják játék robotjaikat is.

Mindez Sims, és egyéb számítógépes játékok, és régi videójátékok látványát idézi, ami úgy látszik nagy hatással van a mai grafikusokra 🙂

pixelart_8bitjesusPéldául a korábbi bejegyzésemben bemutatott  helloworld c. honlap, esetleg Jude Buffum munkái, vagy a 8bitart.com, de még zenei anyag is jelent meg tavaly 8-bit Jesus címen (karácsony dalok 8-bites feldolgozásban), vagy a hazai követő Kárpáti Tibor Piroska és farkas c. mesekönyve, és még hosszan lehetne folytatni a sort…

1 hozzászólás to “I Lego NY”

  1. Variációk egy témára | Edit on threefinch

    […] hasonlóak itt Oszd meg mással, ha tetszett! […]

Mondd el a véleményedet!

Ízelítő korábbi munkáimból

photo photo photo photo photo photo photo photo photo